Pse ka rëndësi nënshkrimi i zbatimit të propozimit evropian?

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, po diskutojnë në Ohër për zbatimin e një propozimi të Bashkimit Evropian për normalizimin e marrëdhënieve.

Ky propozim nuk parasheh njohje të ndërsjellë mes Kosovës dhe Serbisë, por pranim të dokumenteve dhe simboleve shtetërore të njëra-tjetrës.

Kurti ka thënë më herët se është optimist për takimin e sotëm, por se nuk varet gjithçka prej tij.

Vuçiq ka thënë se nuk planifikon të nënshkruajë asgjë në Ohër.

Analistët politikë thonë se nëse Kosova dhe Serbia nuk e nënshkruajnë aneksin e zbatimit të propozimit, ato nuk do të mund të bëjnë asnjë hap drejt normalizimit të marrëdhënieve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *