Ndahet nga jeta Roberto Cavalli

Roberto Cavalli vdiq sot në vendlindjen e tij Firence. Stilisti i madh, 83 vjeç, prej disa kohësh ishte i sëmurë. Bashkë me të shkon një artist mode, por edhe një burrë i dashuruar pas femrave, të cilave në karrierën e tij 50-vjeçare u ka dhënë deklaratat më intensive të dashurisë duke i firmosur ato me pëlhura luksoze dhe modele joshëse.

Ai ka lënë pas gjashtë fëmijë, duke përfshirë më të voglin Giorgio, pak më shumë se një vjeç. Pranë tij në orët e fundit, si në pesëmbëdhjetë vitet e fundit, qëndroi partnerja e tij Sandra.

Në vitin 2015, ai shiti kompaninë me të njëjtin emër të themeluar në vitet 1970. Krahas koleksioneve të Roberto Cavalli, stilisti krijoi gjithashtu markën RC Menswear dhe linjën e re Just Cavalli, e lançuar në 1998.

Një talent, ai i Roberto Cavalli, i cili, i kombinuar me një shije të pazakontë që përfshinte përdorimin artistik të lëkurës, xhinsit dhe printit ikonik të kafshëve, i dha atij një vend nderi në panoramën ndërkombëtare të modës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *