Konfirmohet njohja e shtetit e marrëdhëniet diplomatike, Osmani takon liderët e shteteve që Serbia kishte pretenduar se ‘ç’njohën’ Kosovën

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani ka takuar liderë të shumtë në dy edicionet e fundit të javës së nivelit të lartë të Asamblesë së Përgjithshme të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Burime të Telegrafit bëjnë me dije se presidentja Osmani në disa takime me liderët e vendeve, të cilat Serbia kishte pretenduar se kanë ‘çnjohur’ Kosovën ka marr riafirmimin e njohjeve, si nga Grenada, Palau e Guine Bissau.

Takimi i fundit i presidentes Osmani dhe kryeministrit të Grenadës, Dickon Mitchel shënoi pikën e kthimit në marrëdhëniet diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Grenadës.

Ndërkaq, në shtator të vitit të kaluar presidentja Osmani fillimisht takoi ministrin e Punëve të Jashtme të Palaut dhe pastaj ishte nikoqire e zëvendëspresidentes së Palauat në tetor 2022, duke shënuar po ashtu rikthimin e marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Palauat.

Presidentja Osmani ka pasur takime dhe komunikim të rregullt me presidentin e Guinea Bissaut, shtet të cilin Serbia e ka targetuar për çnjohje, por ky shtet i ka rikonfirmuar marrëdhëniet me Kosovën, sipas deklaratave të Presidencës për këto takime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *