Ky është vendi që ka ndaluar duhanin në hapësirat publike, nuk lejohet as reklamimi

Meksika ka nisur të zbatojë një nga ligjet më të rrepta në botë kundër duhanit, duke miratuar një ndalim total të pirjes së duhanit në vende publike. Ligji, i cili u miratua për herë të parë në vitin 2021, ndalon gjithashtu reklamimin e duhanit. Disa vende të tjera të Amerikës Latine kanë miratuar gjithashtu legjislacionin për krijimin e hapësirave publike pa duhan.

Megjithatë, legjislacioni i Meksikës konsiderohet të jetë më i fuqishmi dhe më i gjerë në kontinentin amerikan. Deri më tani, në Meksikë është ndaluar konsumimi i duhanit në restorante dhe vende të punës, por tani kjo përfshin edhe parqet, plazhet, hotelet dhe zyra të tjera.

Vapes dhe e-cigaret janë gjithashtu subjekt i kufizimeve të reja më të rrepta, veçanërisht në ambiente të mbyllura. Organizata Shëndetësore Panamerikane e ka përshëndetur vendimin dhe ka duartrokitur qeverinë meksikane për zbatimin e ndalimit. Megjithatë, duhanpirësit se kanë mirëpritur këtë vendim. /abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *