A është më i shëndetshëm lëngu i karrotës apo karrota?

 A është më i shëndetshëm lëngu i karrotës apo karrota?

Pirja e lëngut të karotave mund të sjellë një pasuri përfitimesh shëndetësorë dhe shumë përfitim i ushqyesve sesa të hahet vetëm karota.

Prandaj konsiderohet si një nga lëngjet më të mira të perimeve për të ruajtur shëndetin optimal.

Lëngu i karotës duhet bërë në përgjithësi nga karota të freskëta të papërpunuara dhe për këtë arsye konsiderohet një pije e shëndetshme në të gjithë botën.

Këtu janë disa nga përfitimet e shmuta që sjell ky lëng:

Ka përmbajtje anti-kancer

Ul presionin e gjakut

Rrit metabolizmin tuaj

Përmirëson funksionin kognitiv

Përmirëson dendësinë e mineralit të kockave

Përmirëson tretjen

Përmirëson shikimin

Rrit imunitetin

Thith irritimin e lëkurës